Nämä vaatteet kaikkien kannattaa lisätä omaan vaatekaappiinsa

Kaapit täynnä vaatteita, eikä mitään päälle laitettavaa. Tämä on monelle valitettavan tuttu ongelma. Vaatekriisi iskee pahimmillaan päälle juuri silloin kun on kiire, eikä vaatteiden valitsemiselle yksinkertaisesti ole aikaa. Vaatekriisit ovat onneksi osin ehkäistävissä satsaamalla muutamaan laadukkaaseen perusvaatteeseen ja noudattamalla yksinkertaisia ohjeita. Kestäviin vaatevalintoihin satsaaminen on ekologisempaa, kun uusia vaatteita ei osta jatkuvasti lisää.

Suosi neutraaleja värejä

Vaatteissa kannattaa suosia neutraaleja värejä, jotka saa helposti yhdisteltyä toisiinsa. Tällä tavoin vaatteiden kanssa ei tule älytöntä ristiriitaa sen suhteen, että värit eivät sovi yhteen. Kaikkien kanssa hyvin yhteensopivia värejä ovat esimerkiksi sininen, harmaa, musta ja valkoinen. Värien kanssa kannattaa toisaalta säilyttää myös pilke silmäkulmassa. Jos olet tyyliltäsi luonnostaan räiskyvä ja värikäs, älä luovu suosikkisävyistäsi sen vuoksi, että vaatteet eivät sovi kaiken muun kanssa yhteen, vaan etsi oma itseäsi miellyttävä väripaletti.

Hanki yhdet tai kahdet hyvät perushousut

Hyvät perushousut sopivat moniin eri tilanteisiin ja ne ovat helposti käyttöön otettavat, eivätkä esimerkiksi rypisty tai likaannu liian helposti. Farkut tai suorat housut ajavat tämän asian erinomaisesti. Ne sopivat usein myös mainiosti monien muiden vaatteiden kanssa.

Sopiva t-paita

T-paita saattaa kuulostaa äärettömän tylsältä, mutta se on vaate, joka on helppo yhdistellä lähes kaikkeen ja siitä saa muokattua myös juhlavan esimerkiksi korujen ja hameen kanssa. Satsaa kestävään materiaaliin, kuten silkkiin.

Neuletakki

Neuletakki on yksi sopivan neutraaleista vaatteista, joita voi käyttää niin työpaikalla kuin illanvietossakin. Ohutkin neule on myös mukavan lämmin, kun se on tehty oikeanlaisesta materiaalista. Neuleidenkin suhteen kannattaa suosia laatua, sillä laadukkaat vaatteet kestävät paremmin pesua ja käyttöä ilman nukkaantumista.

Matalakorkoiset nilkkurit tai saappaat

Nilkkurit tai saappaat on helppo yhdistää moneen eri asuun ja ne ovat usein riittävän monikäyttöiset sopiakseen illanviettoon tai työpaikalle. Riittävän matala korko takaa myös sen, että jalat eivät ole täysin tohjona, jos päivä sisältää runsaasti kävelyä tai seisoskelua. Kauniit, kestävät ja mukavat kengät ovat monen päivän pelastus, joten näiden suhteen ei kannata pihistellä. Jos löydät hyvät, osta vaikka toiset varalle.