Pieni koti ei rajoita sisustusmahdollisuuksia

Kaupungistumisen kiihtyessä jatkuvasti asuntojen hinnat nousevat erityisesti suurissa kaupungeissa. Tämä johtaa helposti siihen, että ihmiset asuvat yhtä pienemmissä asunnoissa, sillä moni tinkii mieluummin neliöistä, kuin asunnon sijainnista. Pienesti asuminen on noussut nykyaikana jopa trendiksi, eikä moni koe tarvitsevansa erityisen suurta elintilaa, ainoastaan katon päänsä päälle.

Pienesti asuminen on usein myös ekologisempaa: kun yhden ihmisen käytössä on vähemmän asuinneliöitä, on kulutuskin usein pienempää. Pienessä asunnossa ei kuitenkaan tarvitse tinkiä omasta tyylistään, vaan esimerkiksi sisustus onnistuu mainosti silloinkin, kun tilaa on vähän. Luovuutta käyttämällä omasta pikkukodistaan voi saada todella monipuolisen, ja sisustuksella on saatavissa myös lisää tilan tuntua.

Lisää tilan tuntua huoneeseen valolla ja vaaleilla sävyillä

Yksiössä on usein vain yksi ikkuna, ja mikäli se osoittaa varjoon päin, saattaa asunto helposti tuntua kolkolta ja pimeältäkin. Tummat sävyt lisäävät helposti ahtauden ja pimeyden tunnetta, joten pyri sisustamaan erityisesti seinien viereiset tilat mahdollisimman vaaleilla sävyillä, jotka lisäävät avaruuden tunnetta.

Myös suuret peilit heijastavat valoa ja luovat lisää tilan tuntua, joten mikäli asunnossa on yksi suuri seinä, voi siihen harkita sijoittavansa esimerkiksi suuren peilin. Mikäli ajatus itsensä näkemisestä jatkuvasti ei tunnu mielekkäältä, voi peilin yläpuolelle asentaa myös verhotangon, jolla peilin saa peitettyä halutessaan. Tämä luo myös illuusion toisesta ikkunasta ja lisää avaruutta huoneeseen.

Hyödynnä huonekorkeus

Mikäli mahdollista, kannattaa huoneessa sijoittaa kaappeja ja hyllyjä mahdollisimman korkealle, niin että lattialle jää vapaata tilaa. Hyllyjä voi jättää avoimeksi, niin että niihin saa kasattua nopeasti lattialla tai pöydillä pyöriviä tavaroita pois tieltä. Tavarat, jotka ovat harvemmin käytössä, kannattaa sijoittaa mahdollisimman korkealle. Moni suosii yksiössä myös parvisänkyä saadakseen madollisimman paljon tilaa käyttöön. Jos tämä ei kuitenkaan tunnu hyvältä vaihtoehdolta, ovat vuodesohvat käteviä ratkaisuja, jotka saa muokattua istuinkäyttöön, kun asuntoon esimerkiksi tulee vieraita.

Myös huonekasvit luovat helposti lisää tilan tuntua ja niitäkin voi halutessaan sijoittaa asunnossa melko korkealle esimerkiksi amppelin tai seinään kiinnitettävien hyllyjen päälle. Huonekasvit myös puhdistavat ilmaa ja luovat rauhoittavan tunnelman huoneeseen.